Deltron webinar

petak, 22.4.2022. u 14:00 sati

VRF/HVRF sustavi i Design Tool paket za konfiguraciju i odabir opreme

INFO

 • Tema:
  VRF/HVRF sustavi i Design Tool paket za konfiguraciju i odabir opreme 

  Među vrlo pragmatične tehnologije grijanja i hlađenja već su odavno uvršteni sustavi s promjenjivim protokom radne tvari (VRF sustavi). Sustavi ovog tipa imaju sve funkcije koje se zahtijevaju pri optimalnom odabiru opreme za klimatizaciju ureda, hotela, rezidencijalnih i sličnih objekata , a primjenjivi su i šire. Kapacitetom pokrivaju raspon potreba koji omogućava racionalnu primjenu kod malih, srednjih ali i velikih objekata, a spojivi su i s ostalim dijelovima cjelovitog sustava klimatizacije – klima komorama, podnim i radijatorskim grijanjem, grijanjem PTV i sl.. Njihova osobito interesantna odlika je mogućnost iskorištavanje otpadne topline (Heat Recovery funkcija) čime se umanjuju troškovi korištenja objekta, pri čemu oprema u ponudi tvrtke Deltron ovu funkciju omogućava primjenom dvocijevnog, a ne trocijevnog sustava distribucije radne tvari.

  Bez obzira na cijeli niz prednosti po korisnika, radi postojećih i budućih ograničenja vezanih uz korištenje HFC radnih tvari – freona, ubrzano se traže rješenja koja bi omogućila kompromis: nastavak korištenja VRF sustava uz zadovoljenje novih ekoloških standarda.

  Mitsubishi Electric, jedan od predvodnika u razvoju opreme za klimatizaciju, razvio je hibridni VRF sustav koji je već na tržištu, a koji objedinjava najbolje iz freonskog i vodenog svijeta grijanja i hlađenja uz korištenje freona nove generacije.

  O ovim temama, kao i o programskom paketu koji omogućava laku konfiguraciju i odabir opreme VRF sustava, te perspektivi njihovog razvoja, informirat ćemo vas webinarom koji najavljujemo.

 • Termin održavanja: petak, 22.4.2022. u 14:00 sati