Deltron webinar

utorak, 09.11.2021. u 14:00 sati

Ventilacija s uštedom energije pri niskim vanjskim temperaturama, pravilna selekcija opreme, mogućnosti i ograničenja

[dsm_lottie lottie_url=”https://deltron.hr/wp-content/uploads/2021/04/lf20_dicn56pf-info.json” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” transform_scale_tablet=”” transform_scale_phone=”150%|150%” transform_scale_last_edited=”on|phone” transform_translate_tablet=”” transform_translate_phone=”” transform_translate_last_edited=”on|phone” transform_rotate_tablet=”” transform_rotate_phone=”” transform_rotate_last_edited=”on|phone” transform_skew_tablet=”” transform_skew_phone=”” transform_skew_last_edited=”on|phone” transform_origin_tablet=”” transform_origin_phone=”” transform_origin_last_edited=”on|phone” transform_styles_last_edited=”on|phone” module_alignment=”center” custom_margin=”-15%||||false|false” transform_styles_tablet=”” transform_styles_phone=”” global_colors_info=”{}”][/dsm_lottie]

INFO

  • Tema:
    Ventilacija s uštedom energije pri niskim vanjskim temperaturama, pravilna selekcija opreme, mogućnosti i ograničenja
    Vrijeme u kojem živimo izdiglo je pojam ventilacije na razinu gotovo najbitnijeg termotehničkog sustava te nametnulo potrebu drugačijeg promišljanja o potrebi njenog kontroliranog postojanja. Tema ventilacije u sebi sadrži izrazitu poveznicu s energetskom potrošnjom radi nZEB standarda koji su obvezujući pri projektiranju i gradnji, s obzirom da dobro osmišljen sustav ventilacije doprinosi poboljšanju energetskog razreda objekta, ali i obrnuto. Budući da je potreba za kvalitetnom kontroliranom ventilacijom radi antiCovid prevencije intenzivnija upravo u zimskom razdoblju, webinarom ćemo prezentirati mogućnosti konfiguriranja jednostavnih i složenijih sustava korištenjem ventilacijske opreme koju može ponuditi tvrtka Deltron. U sklopu prezentacije pažnja će biti posvećena savjetima vezanima uz ispravan odabir opreme za ventilaciju namijenjene radu pri vanjskim temperaturama nižim od -10 OC, kao i opremi za prostore s povećanim udjelom dima, prašina ili vlage.
  • Termin održavanja: utorak, 09.11.2021. u 14:00 sati

Webinar je uvršten u Program stručnog usavršavanja pri HKIS te se sudjelovanjem ostvaruje pravo na 2 sata edukacije iz područja struke. 

[dsm_lottie lottie_url=”https://deltron.hr/wp-content/uploads/2021/04/lf20_6tya3fib.json” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” transform_scale_tablet=”” transform_scale_phone=”145%|145%” transform_scale_last_edited=”on|phone” transform_translate_tablet=”” transform_translate_phone=”” transform_translate_last_edited=”on|phone” transform_rotate_tablet=”” transform_rotate_phone=”” transform_rotate_last_edited=”on|phone” transform_skew_tablet=”” transform_skew_phone=”” transform_skew_last_edited=”on|phone” transform_origin_tablet=”” transform_origin_phone=”” transform_origin_last_edited=”on|phone” transform_styles_last_edited=”on|phone” transform_styles_tablet=”” transform_styles_phone=”” global_colors_info=”{}”][/dsm_lottie]

Materijali

 

Sustav podrške

Pitanja i odgovori

 

Koji rekuperatori imaju mogućnost ugradnje u pušačke prostore?

HRD2 serija od Mitsubishi Electric Hydronics IT & Cooling Systems ima aluminijsku jezgru i može se sigurno ugradit u prostore gdje je dopušteno pušenje. Također na upravljaču je moguće zasebno regulirati odsisni i tlačni ventilator pa se mogu stvarati zone podtlaka/nadtlaka.

Na koje jedinice se može spojiti Plasma quad connect?

Plasma quad filter kompatibilan je sa zidnim, kanalskim jedinicama kućne, komercijalne te VRF serije. Potrebno je naglasiti kod narudžbe za koje unutarnje jedinice će se koristiti jer postoje razlike prilikom spajanja na zidne, kanalske i kazetne jedinice.

Vrijedi napomenuti da Plasma Quad filter dolazi standardno s unutarnjom jedinicom luksuznog modela LN serije.

Koliko je vrijeme trajanja filtera za LGH rekuperatore prije zamjene?

Vijek filtera ovisi o razini kontaminiranosti prostora u kojem se rekuperator nalazi, a prosječni životni vijek filtera prije zamjene je 3-6 mjeseci.

Za LGH rekuperatore, da li je moguće da se mod “noćnog ispiranja” automatizira ili se može podešavati manualno?

Uz pomoć upravljača PZ-61-DR-E moguće je unaprijed postaviti početne postavke protoka zraka i vremena rada za mod “noćnog ispiranja”.

Može li se GUG uređaj spojiti na VRF sustav?

Ne, GUG uređaj je zaseban DX izmjenjivač koji služi za povezivanje sa Lossnay rekuperatorima serije LGH. Spaja se prema unaprijed definiranim kombinacijama s Power inverter vanjskim jedinicama iz game komercijalne serije.

Više na stranici 30. KATALOGA KOMERCIJALNE SERIJE.

Mogu li se LGH, GUF i GUG uređaje spojiti na wi-fi upravljannje putem MELCloud aplikacije?

Sučelje MAC-567IF-E za spajanje na wi-fi upravljanje putem MELCloud aplikacije moguće je spojiti samo na LGH rekuperatore.

Kako se upravlja s rekuperatorom LGH kada je spojen osjetnik CO2?

Kada je spojen osjetnik CO2 na upravljaču je moguće mijenjati brzinu ventilatora, međutim

osjetnik upravlja s rekuperatorom i zadaje mu brzine u ovisnosti s koncentracijom CO2 u prostoriji.

Da li je moguće uparivanje LGH rekuperatora sa VRF unutarnjim jedinicama?

Da, moguće je uparivanje LGH rekuperatora sa VRF unutarnjim jedinicama. Jedan LGH rekuperator se može upariti sa 16 unutarnjih jedinica.

Da li je moguće uparivanje LGH rekuperatora sa Mr. Slim unutarnjim jedinicama?

Da, moguće je uparivanje LGH rekuperatora sa Mr. Slim unutarnjim jedinicama, jedan LGH rekuperator se može upariti s jednom Mr. Slim unutarnjom jedinicom.

Može li se FHBQ serijom upravljati na daljinu?

Može ukoliko je rekuperator spojen na VRF sustav.

Mogućnost i kapacitet ovlaživanja prostora?

Ovlaživanje prostora moguće je s GUF-RDH jedinicama uz pomoć posebnog filtera za ovlaživanje. Kapacitet ovlaživanja može biti 2,7 kg/ h (GUF-100RDH4) ili 5,4 kg/h (GUF-100RDH4)

Koji uređaj se može koristiti za klimatizaciju, odnosno da ima mogućnost grijanja/hlađenja i održavanja kvalitete zraka u prostoru?

Lossnay serija Mitsubishi Electric rekuperatora u kombinaciji sa GUG serijom vlastitih namjenskih DX isparivača ima mogućnost klimatizacije, odnosno grijanja i hlađenja te dodavanje svježeg zraka u prostoru. Ovaj sustav je moguće namijeniti kao glavni klimatizacijski sustav ili kao dopunski sustav zbog potreba uvođenja svježeg zraka.