Vertikalni rekuperator s povratom topline

Mitsubishi Electric je lansirao novu generaciju ventilacije cijele kuće s povratom topline, kompaktnog dizajna za vertikalnu ugradnju.

Cijeli Lossnay asortiman za vertikalnu ugradnju posebno je dizajniran za stambeno tržište i čini energetski učinkovitu, super-tihu ventilaciju dostupnom još većem broju kućanstava.

Zbog tankog, vertikalno-uspravnog dizajna s malom tlocrtnom površinom, može se postaviti u garažu ili kuhinjski ormarić. Sada se ventilacija cijele kuće može ugraditi i integrirati u cjelokupni dizajn građevine bez ograničenja.

Automatski ljetni Bypass

Zahvaljujući ugrađenim temperaturnim senzorima, Vertikalni Lossnay uređaj automatski ulazi u Bypass način rada kada otkrije da je temperatura prostora viša od postavljene, a vanjski zrak hladniji. Kako bi se smanjio rizik od pregrijavanja zraka u prostoru, uvodi se svježi zrak, zaobilazeći Lossnay jezgru. Ovo je idealno za hlađenje stana, koji se možda pregrijao tijekom dana, nakon što se vanjska temperatura spusti navečer.

Sustav ventilacije s povratom topline

Jednostavno upravljanje

Ugrađeni LCD upravljač omogućuje jednostavnu kontrolu i puštanje u rad uređaja. Na sučelju su prikazane sve funkcije i postavke temperature sustava.

Kompaktne dimenzije za jednostavniju ugradnju

Ventilacija cijele kuće se može integrirati u dizajn građevine bez ograničenja.

Lossnay je dizajniran za današnje moderne domove

Riječ “Lossnay” potječe od japanske riječi “Loss-Nai”, što znači “bez gubitka”. Lossnay je patentirani ventilacijski sustav s uravnoteženim tlakom i povratom topline idealan za zrako-nepropusne energetski pasivne kuće.

Ventilacija i zrako-nepropusne energetski pasivne kuće

Stvaranje zdravog životnog okruženja važno je prilikom renoviranja ili izgradnje novog doma – postoji želja za savršenom unutarnjom klimom tijekom cijele godine. Osim učinkovitog grijanja i hlađenja, to bi trebalo uključivati i optimalnu količinu svježeg zraka.

Trenutni građevinski standardi zahtijevaju da se stambeni objekti grade zrako-nepropusniji kako bi zadovoljili više standarde energetske učinkovitosti. Mogućnost ostavljanja otvorenih vrata ili prozora kako bi se omogućio ulazak svježeg zraka često nije rješenje iz perspektive vanjske buke ili sigurnosti.

Upravljanje ventilacijom, kondenzacijom i vlagom

Nedostatak prirodne ventilacije zbog zrako-nepropusnih prostora može dovesti do nakupljanja ustajalog vlažnog zraka unutar kuće i stvaraju se savršeni uvjeti za razmnožavanje plijesni koja može izazvati alergije ili respiratorne probleme. Plijesan i vlaga mogu ugroziti kako građevinski materijal tako i namještaj unutar kuće. Uobičajena mjesta za razvoj plijesni su prozorski pragovi, zavjese i tepisi.

Napredna filtracija za zdravlje i ugodan život

Kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru važan je čimbenik za zdravlje i ugodan život, a novi vertikalni Lossnay asortiman osigurava konstantan dotok svježeg zraka u naše domove, a da se u isto vrijeme uklanjaju potencijalno štetne tvari i kemikalije.

Novi rezidencijalni asortiman dolazi s opcionalnom filtracijom NOx (dušikov oksid) i filtracijom čestica, s jedinstvenim trećim uloškom za filter koji se može koristiti za dodatno filtriranje emisija NOx.

To znači da se domovi čak i u najzagađenijim sredinama mogu opskrbiti čistim, zdravim zrakom. Nadalje, ugrađeni filteri su lako dostupni za redovito održavanje.

Energetski učinkoviti rad

Ventilacija naših unutarnjih prostora važnija je nego ikad, ali također moramo biti što je više moguće energetski učinkoviti. Novi Vertikalni Lossnay isporučuje filtrirani zrak u zatvoreni prostor uz rekuperaciju topline kako bi se smanjili troškovi grijanja/hlađenja.

Zapravo, jedinstvena Lossnay tehnologija povrata topline rekuperira do 85% toplinske energije iz otpadnog ustajalog zraka koja se zatim koristi za zagrijavanje ulaznog svježeg zraka.

Lossnay čini razliku

Ventilacija vašeg doma je od vitalnog značaja jer održava kvalitetu zraka i smanjuje vlagu, stvarajući zdravije i ugodnije okruženje. Mitsubishi Electric Lossnay sustav je patentirano rješenje za ventilaciju s povratom topline koje koristi svježi zrak za ventilaciju vašeg doma. Sustav radi tako što izbacuje ustajali zrak iz vaše kuće i zamjenjuje ga svježim filtriranim zrakom izvana.

Nadalje, Lossnay također rekuperira toplinsku energiju iz otpadnog ustajalog zraka kako bi zagrijao (ili ohladio) svježi zrak koji se isporučuje u vaš dom.

Poboljšana kvaliteta zraka

Isporukom svježeg vanjskog zraka, kvaliteta unutarnjeg zraka se poboljšava jer se iz vašeg doma uklanjaju visoke razine CO2, mirisi i drugi zagađivači.

Svjež zrak bez otvorenih prozora

Lossnay vam omogućava da imate dobro ventiliranu kuću bez potrebe za otvaranjem prozora. To poboljšava sigurnost vašeg doma i obitelji i znači da je vanjska buka svedena na minimum.

Zadržava toplinu

Jedinstvena Lossnay tehnologija povrata topline rekuperira do 85% toplinske energije otpadnog zraka, koji se zatim koristi za zagrijavanje ili hlađenje ulaznog svježeg zraka.

Uravnotežen tlak, bez propuha

Lossnay je posebno dizajniran za hermetički zatvorene energetski pasivne kuće; s isporukom optimalne količine svježeg zraka bez stvaranja propuha i uz minimalne fluktuacije unutarnje temperature.

Gotovo nečujan

Od ultra tihih 15 dB*, Vertikalni Lossnay je idealno rješenje za stambene kuće i stanove gdje je veoma važna udobnost.

*Na brzini ventilatora 1. Razina zvučnog tlaka na 3m.

Energetski učinkovit

Uz klasu učinkovitosti A+, dolazni svježi zrak se prethodno zagrijava tako da se smanjuje razlika u temperaturi ulaznog zraka i zraka u prostoru. Zato je sustav grijanja pod manjim opterećenjem, što povećava energetsku učinkovitost i smanjuje račune za grijanje.

Stvara zdraviji dom

Filtrirani svježi zrak poboljšava kvalitetu zraka za ljude s alergijama i astmom.

Pomaže u kontroli vlage i kondenzacije

Učinkovito smanjuje vlagu u vašem domu uklanjanjem ustajalog zraka koji uzrokuje kondenzaciju.

Jednostavno upravljanje na dohvat ruke

Intuitivni upravljač s lako čitljivim LCD zaslonom dolazi s uređajem. Brzina ventilatora, noćne postavke, 24-satni i tjedni tajmeri lako se mogu prilagoditi i podesiti s višestrukim dnevnim obrascima rada.

Jednostavan za čišćenje

Lagani pristup filterima radi redovitog održavanja kako bi jedinica bila u optimalnom radnom stanju.

Lossnay jezgra

Lossnay ventilacijski sustav s uravnoteženim tlakom i povratom topline uklanja ustajali, prljavi zrak i isporučuje svježi zrak izvana. Lossnay također rekuperira toplinsku energiju iz otpadnog zraka koja se prenosi na ulazni svježi zrak kako bi se prethodno zagrijao (ili prethodno ohladio) prije ulaska u vaš dom. Lossnay je idealan za male do velike kuće između 52m2 i 400m2.

RA – Ustajali zrak koji se izvlači iz vašeg doma je povratni (otpadni) zrak (RA). Povratni zrak može sadržavati visoke razine CO2, mirisa i drugih zagađivača. Ova struja povratnog zraka također sadrži toplinsku energiju koju Lossnay može rekuperirati, što nije slučaj sa ventilacijskim sustavima koji samo ubacuju svježi zrak.

EA – Kako se ustajali povratni zrak odsisava, Lossnay jezgra iz njega rekuperira korisnu toplinsku energiju. Zrak se tada ispušta (EA) vani zajedno s neželjenim zagađivačima.

OA – Vanjski zrak (OA) uvodi se kako bi se osigurao svježi zrak. Prvo se filtrira, a zatim prolazi kroz Lossnay jezgru. To omogućuje da se zimi prethodno zagrije (ili ljeti prethodno ohladi), korištenjem topline dobivene iz povratnog zraka.

SA – Dostavni zrak (SA) tada ulazi u vašu kuću kao svježi prethodno zagrijani ili prethodno ohlađeni zrak.

Ventilacija cijele kuće s uravnoteženim tlakom

Proizvedeno u Japanu