Subvencije za ugradnju dizalica topline u kućanstvima

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 07.09.2020. Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

Natječaj je namijenjen fizičkim osobama koje su vlasnici ili suvlasnici postojećih legalno sagrađenih objekata bruto površine do 600 m2, sa maksimalno 3 stambene jedinice.

Za razliku od prethodnih sličnih poziva ovaj omogućava dodjelu donacija i samo za strojarsku opremu, tj. ne uvjetuje dodjelu sredstava za opremu obvezujućim izvođenjem građevinskih zahvata.

  Zaprimanje prijava počinje 26.10.2020. od 09:00 h.

  sredstva donacije

  do 75.000,00 kn!

  vaš Fond za zaštitu okoliša

  Uz ostale obnovljive izvore energije (kotlovi na pelet/sječku, pirolitički kotlovi, solarni sustavi) natječaj omogućava dodjelu subvencija za ugradnju dizalica topline za grijanje i hlađenje, pri čemu se subvencioniraju i svi popratni radovi, materijali i ogrjevna/rashladna tijela unutar objekta.

  Poziv omogućava dodjelu subvencija za dizalice topline izvedbe tlo-voda, voda-voda i zrak-voda, koje moraju zadovoljiti propisane energetske zahtjeve u pogledu sezonske energetske učinkovitosti (SCOP, SEER), te ekološke zahtjeve u pogledu freona ili druge radne tvari koju koriste (GWP).

  U slučaju prihvaćenog zahtjeva vlasnik sam financira nabavku i izvedbu, a sredstva u iznosu 40-80% (ali do maksimalnog iznosa subvencije od 37.500 – 75.000 kn) vraćaju mu se jednokratnom donacijom temeljem sklopljenog ugovora sa Fondom, dostavljenog računa po kojem se sustav nabavlja i ugrađuje, te dostavljenog dokaza da je sustav ugrađen. Rok za realizaciju po odobrenom zahtjevu je 12 mjeseci od potpisa ugovora sa Fondom, a rok za plaćanje od strane Fonda je 30 dana od zaprimanja potpune dokumentacije za isplatu.

  Detaljni tehnički uvjeti i sadržaj dokumentacije potrebne za prijavu propisani su u tekstu Javnog poziva kojeg je moguće pronaći na poveznici.

  Deltron d.o.o. ima cijeli asortiman dizalica topline koje zadovoljavaju sve uvjete natječaja, budući da su u visokoj A+++ klasi energetske učinkovitosti (maksimum za dizalice topline zrak-voda).

  Osim ponude za opremu i radove koji odgovaraju uvjetima poziva, u slučaju potrebe za sustavom toplinske snage veće od 30 kW za koje je propisna obveza prilaganja glavnog strojarskog projekta, Deltron d.o.o. u mogućnosti Vam je pomoći i oko kontakata sa strojarskim projektantima sa ciljem umanjenja pripremnih troškova.

  U slučaju interesa za uvjete poziva ili opremu koju nudimo rado ćemo Vam pomoći, te nas možete nas kontaktirati putem [email protected] ili niže navedene kontakt forme.

  Zaprimanje prijava na Javni poziv počinje 26. listopada 2020. (ponedjeljak) od 9:00 sati.

  Zatražite ponudu i savjetovanje