PUMY

Replace Multi tehnologija  

Mitsubishi Electric je prepoznao važnost smanjenja potencijalne štete ozonskog omotača te zahvaljujući japanskoj tehničkoj domišljatosti, s ponosom predstavlja napredni sustav Replace Multi… 

Što je replace multi?

Sustav je dizajniran u svrhu jednostavne zamijene postojeće R22 / R407C VRF opreme

Uredbom 2037/2000 Europskog parlamenta i vijeća, koja se odnosi na radne tvari koje oštećuju ozonski omotač, od 1. siječnja 2010. upotreba hidroklorofluorougljikovodika je zabranjena u održavanju i servisu klima opreme. Regulativa nalaže da korištenje rashladnog sredstva R22 unutar država EU je zabranjena pa u slučaju kvara ili čak samo curenja rashladnog sredstva u klimatizacijskom sustavu koji koristi rashladni medij R22, više nije moguće ponovno punjenje sustava.

Mitsubishi Electric je prepoznao važnost smanjenja potencijalne štete ozonskog omotača te zahvaljujući japanskoj tehničkoj domišljatosti, s ponosom predstavlja napredni sustav Replace Multi. Sustav je dizajniran u svrhu jednostavne zamijene postojeće R22 / R407C VRF opreme na rad s rashladnim medijem R410A, plinom koji omogućuje postizanje istovremenog vrlo visokog omjera energetske učinkovitosti i operativnih troškova.

Glavni problem kod zamjene postojećeg klima uređaja koji koristi rashladni medij R22 sa sustavom koji koristi novi rashladni medij R410A predstavlja ostatak klora i mineralnih ulja u postojećim cjevovodima na koje je spojen sustav klima uređaja koji sadrži R22. Ovaj ostatak je izuzetno štetan za novi klima uređaj i osim ako se krug ne ispere iznimno temeljito, može razgraditi novo ulje i/ili uzrokovati začepljenja u krugu rashladnog sredstva i, kao rezultat toga, dovesti do kvara sustava. Štoviše, promjeri i debljina postojećih cjevovoda možda neće biti kompatibilni s novim jedinicama.

Serija Mitsubishi Electric SMALL Y (PUMY) vanjskih jedinica ima Replace Multi tehnologiju, koja omogućuje korištenje postojećih cijevi bez modifikacija, čak i s cijevima različitih promjera i debljina stijenke. Korištenjem posebne tehnologije i HAB ulja postiže se nisko trenje kompresora, tako da ovakvi klima uređaji mogu raditi s originalnim cjevovodom.

Zamjena sustava

Ponovna uporaba postojećih cjevovoda i ožičenja ima mnoge prednosti u zamjeni sustava:

Ušteda vremena

  • Smanjuje opsežan rad za postavljanje novih cjevovoda
  • Smanjuje broj zahtjevnih zadataka – zavarivanje, itd.

Financijska ušteda

  • Smanjuje materijalne troškove povezane s novim cjevovodom
  • Smanjuje troškove povezane s odlaganjem otpadnog materijala
  • Smanjuje troškove rada

Mitsubishi Electric

Uistinu održivo rješenje

Ekološka odgovornost

  • Smanjuje otpadne materijale za odlaganje kao što su stropni materijali i stari cjevovod

Replace Multi tehnologija – Uistinu održivo rješenje

Značajke održivosti ugrađene u Replace Multi tehnologiju znače da su emisije CO2 također značajno smanjene. Operativni troškovi sustava Replace Multi tehnologije znatno su smanjeni zahvaljujući visokom omjeru učinkovitosti i ocjeni energetske učinkovitosti. Na operativnim troškovima može se uštedjeti do 50%.