LGH-RVS-E

Lossnay ventilacijski sustavi

 

LGH-RVS-E jedinice prikladne za ugradnju u okruženjima s visokom vlagom najnoviji su proizvod u Lossnay asortimanu komercijalnih ventilacijskih sustava. Budući da 90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru svaka zgrada treba imati kontinuirani protok svježeg zraka te je dobra kvaliteta zraka od vitalne važnosti kako bi se osiguralo zdravo i ugodno okruženje i ispunili sve veći zahtjevi za uštedom energije. Novi Lossnay modeli, dizajnirani za istovremeno izvlačenje ustajalog zraka iz zgrada i dovod svježeg filtriranog zraka, čine svježi zrak dostupnim za gotovo svako okruženje istovremeno osiguravajući najbolju moguću razinu energetske učinkovitosti zahvaljujući tehnologiji povrata topline.

PLASTIČNI IZMJENJIVAČ TOPLINE

Kako kvaliteta zraka u našim zgradama postaje sve važniji fokus nove jedinice dizajnirane su s plastičnim izmjenjivačem topline, a ne papirnatim, te predstavljaju idealno rješenje za razne primjene uključujući korozivne i vlažne prostore poput kupaonica i omogućuju laku integraciju s postojećim sustavima klimatizacije.

VELIKA ENERGETSKA UČINKOVITOST

Razvijen i dorađen u proteklih 35 godina Lossnay je savršen sustav koji može uštedjeti i do 30% ukupnih troškova energije zahvaljujući tehnologiji povrata topline i korištenjem DC motora koji troši minimalnu količinu energije. Četiri brzine ventilatora omogućuju mnogo finiju kontrolu protoka zraka te se u kombinaciji s CO2 senzorima ili funkcijom timera, protok zraka može kontrolirati prema uvjetima koji ostvaruju bolje performanse i smanjuju potrošnju energije.

CO2 SENZORI

Uz sve veću zabrinutost za osiguravanje dobre kvalitete zraka, mogućnost uvida u jednostavan sustav s razinama CO2 važan je čimbenik pri ispunjavanju sigurnosnih zahtjeva – posebno kada su u pitanju obrazovne ustanove. 

Jedinice LGH-RVS-E serije opremljenje su s dva plug-and-play senzora CO2 od kojih je jedan predviđen za montažu na samu jedinicu dok je drugi senzor, sa semaforskim prikazom razina CO2, predviđen za zidnu montažu. Senzori kontroliraju brzinu ventilatora u rasponu od 25 do 100% prema razini plina u prostoru, a budući da im ne treba zasebno napajanje, jer snagu uzimaju od same jedinice, pomažu u smanjenju troškova instalacije.

primjena u školama

Stalni dotok svježeg zraka neophodan je u školama. U učionicama se okuplja veliki broj učenika na dulje vrijeme što uzrokuje akumulaciju ugljičnog dioksida, smanjujući razinu kisika koja je vitalna za budnost i koncentraciju, osobito tijekom zimskih mjeseci kada postoji tendecija zatvaranja prozora. Lossnay RVS jedinice ventiliraju svježi vanjski zrak u učionice kako bi se osigurala potrebna količina kisika i izbacili ne samo ugljični dioksid, već i drugi zagađivači i neugodni mirisi koji smanjuju kvalitetu zraka.

primjena u poslovnim zgradama, uredima i hotelima

Mnoge moderne zgrade su nepropusne strukture s malo ili bez prirodne ventilacije. Neprirodno okruženje koje stvaraju klima uređaji bez dodatne ventilacije stvara plodno tlo za rast bakterija i nakupljanje zagađivača zraka. To rezultira ne samo nelagodom u najboljem slučaju te bolešću u najgorem slučaju, već i smanjenom koncentracijom i produktivnosti radne snage pa je potreba za ventilacijom sve očitija.

primjena u tvornicama i industrijskim postrojenjima

U većini modernih industrijskih objekata ventilacija je od vitalne važnosti budući da u industrijskom okruženju ima više izvora topline uključujući strojeve, vozila, svjetla, pa čak i ljudska tijela. Ako prostor nije dobro ventiliran sav zagušljivi zrak skuplja se pri stropu dok ne ispuni cijeli prostor. Međutim, ako postoji ventilacija, održavat će cirkulaciju zraka unutar objekta što čini unutrašnjost ugodnom za rad.

PZ-62DR-E LOSSNAY UPRAVLJAČ

Upravljač koje omogućuje fleksibilnost primjene i povećanu uštedu energije širokim rasponom funkcija:

 • Funkcija tjednog mjerača vremena
  PZ-62DR-E upravljač dopušta postavljanje do osam radnih obrazaca za svaki dan u tjednu, a korisnici imaju mogućnost postavljanja brzine ventilatora ne samo u različito doba dana nego i za različite dane u tjednu.
 • Funkcija noćnog ispiranja
  Ključna značajka upravljača koja tijekom ljetne sezone omogućuje da se funkcija noćnog ispiranja koristi kao pasivna strategija hlađenja pomoću koje se ustajali zrak iz unutrašnjosti prostora uklanja noću dopuštajući tako usis hladnijeg vanjskog zraka. Rezultat ovog načina rada je smanjenje potražnje za energetski intezivnim sustavima klimatizacije sljedeći dan.
 • Indikacija greške i održavanja

Karakteristike LGH-RVS-E jedinica

 • Kontinuirani dotok svježeg vanjskog zraka od 500-1000 m3/h (3 modela)
 • Energy Heat Recovery plastična jezgra
 • Idealne za okruženja s velikom koncentracijom vlage
 • Dva plug-and-play senzora za detekciju razina CO2
 • Vrlo niska razina zvučnog tlaka
 • Funkcija noćnog ispiranja i Free Cooling funkcija
 • Ugrađen sifon za odvodnju kondenzata
 • Jednostavno uparivanje s Mr Slim i City Multi klimatizacijskim sustavima
 • M-NET veza za centralizirano upravljanje
 • Moguće centralno upravljanje jedinicama pomoću centraliziranog kontrolera AE-200E
 • Namjenski Lossnay upravljač PZ-62DR-E

Zatražite ponudu i savjetovanje