Mitsubishi Electric hibridni sustavi 

Primjena za sve potrebe modernog objekta novog doba: grijanje ili hlađenje sofisticiranim unutarnjim freonskim jedinicama, toplovodno podno i nisko temperaturno radijatorsko grijanje, grijanje PTV-a. Prikladno rješenje za totalni komfor u stambenim i  manjim poslovnim objektima.

Sustav ima mogućnost korištenja svih prednosti sustava zrak-zrak i zrak-voda uz korištenje samo jedne vanjske mini VRF jedinice.

Ovaj sustav omogućuje dizalicama topline da učinkovito isporuče većinu potrebnih energetskih zahtjeva, uz smanjenje emisija CO2 i tekućih troškova.

Vanjsku jedinicu pokreće inverterski kompresor koji koristi energiju obnovljivog izvora energije, vanjski zrak, za isporuku grijanja i tople vode čak i pri niskim temperaturama.

Hibridni sustav sastoji se od vanjske jedinice City Multi PUMY, do dvije razvodne kutije, Ecodan modula i do deset drugih unutarnjih jedinica iz M-serije, Mr. Slim i City Multi serije VRF-a.

Kombinira različite komponente klima uređaja na visokoučinkovit i sveobuhvatan način, dok nudi prednosti potpunog sustava grijanja. Ovaj sustav pokazao se kao jedinstveno svestrano rješenje bilo za komercijalne, bilo za kućne potrebe. Integracijom oba sustava u jedno rješenje osigurava se visoka udobnost te jednostavna ugradnja i visoka učinkovitost.

N

Klimatizacija, grijanje i proizvodnja potrošne tople vode

sa samo jednom vanjskom jedinicom
L

Visoka energetska učinkovitost

d

Različite mogućnosti ugradnje

Veliki izbor unutarnjih jedinica

f

Fleksibilan sustav zahvaljujući dužim instalacijama cjevovoda

Bitno je znati:

Sustav je posebno fleksibilan zahvaljujući duljinama cijevi koje mogu biti do 150 m i moguće visinske razlike do najviše 50 metara.

Radno područje vanjske jedinice seže od -20°C pa sve do +52°C, što omogućuje zadovoljavanje grijanja ili hlađenja neovisno o godišnjem dobu i temperaturi.

Vanjska jedinica je kapaciteta 12.5, 14 ili 15.5 kW i dostupna je u jednofaznoj ili trofaznoj izvedbi. Samo dvije freonske cijevi spajaju vanjsku jedinicu i razdjelnik koji je nalazi u objektu.

Sustav se sastoji od jedne vanjske jedinice koja ima nisku razinu buke. Ovaj sustav omogućuje zagrijavanje vode te hlađenje i grijanje pomoću freonskih jedinica, na taj način nema više vanjskih jedinica koje bi narušavale estetiku samog objekta.

PUMY + Ecodan kombinira maksimalno jednu priključnu kutiju s pet i jednu kutiju s tri priključka. Kad se spaja Ecodan modul, moguće je spojiti do sedam unutarnjih jedinica Mr.Slim ili M serije. Unutarnje jedinice City Multi spajaju se izravno na vanjsku jedinicu PUMY bez razvodne kutije.

Razdjelnik se može uklopiti u različite interijerske zahtjeve te se može montirati na 3 različita načina: stropno, podno i zidno. Razdjelnik je dobro izoliran i otporan na kondenzaciju i pri radu ne proizvodi buku te je skoro pa i nečujan.

Freonski klima uređaji mogu biti zidne, podne, kazetne ili kanalske izvedbe s primarnom funkcijom hlađenja prostora, međutim mogu poslužiti i za brzo zagrijavanje prostora.

Cijeli sustav je pogodan za jako ugodno i jednostavno upravljanje putem pametnog telefona te nije bitno da li ste u objektu ili izvan objekta kako bi se pokrenulo grijanje ili hlađenje ili kontrolirao sustav.

Besplatna MELCloud aplikacija daje pristup svim inteligentnim funkcijama vašeg sustava, imate mogućnost kontroliranja klima uređaja online te primati važne statusne poruke putem e-pošte. MELCloud olakšava daljinski nadzor više sustava putem samo jedne aplikacije, da biste koristili MELCLoud sve što trebate je WiFi adapter od Mitsubishi Electrica koji vam jamči sigurnu vezu putem interneta.

Mr. SLIM + Ecodan

 • 2 u 1 pametni klima sustav (ac jedinica), grije vodu dok regulira temperaturu prostora
 • Sustav osnovan na ekološki osviještenim idejama
 • Ne koristi više energije nego normalna klima
 • Koristi višak topline iz klime kako bih ugrijao vodu
 • Spaja se na dvi unutrašnje jedinice, klima + ecodan (zrak u vodu)
 • Sa ovim sustavom se osim uštede na energiji za grijanje vode, može uštedjeti i na prostoru (ne koriste se dvije različite tehnologije već se spoje u jednu, smanjen prostor za oko 50%, jer se koristi jedna vanjska jedinica) i vremenu postavljanja(prije je bilo potrebno postaviti dvije vanjske jedinice, sad jedna, smanjeno vrijeme postavljanja, a povećana kvaliteta i pouzdanost)
 • Jedna vanjska jedinica koja može zadovoljiti regulaciju temperature i tople vode za cijelu kuću

Pumy + Ecodan

 • 2 u 1 pametni klima sustav (ac jedinica), za potpuni komfor cijele godine
 • Spaja grijanje vode i reguliranje topline u prostoru u jedan sustav, koji podnosi veći broj unutarnjih jedinica, kako bi svaki kutak kuće bio pod optimalnom temperaturom
 • Sustav zasnovan na ekološki osviještenim idejama
 • Ne koristi više energije nego normalna klima
 • Prednost ovoga sustava je to što podnosi više unutarnjih jedinica za grijanje prostora, što omogućava bolje reguliranje temperature prostora te štedi više na prostoru, jer se ne treba koristiti druge vanjske jedinice