ECODAN dizalice topline

Od malih stanova do velikih kuća, od uredskih prostora do škole, Ecodan dizalice topline su alternativa tradicionalnim sustavima grijanja s visokom emisijom ugljika.

Ova pouzdana, obnovljiva tehnologija grijanja isporučuje visoko učinkovito grijanje i hlađenje  prostora te održivu proizvodnju sanitarne tople vode tijekom cijele godine.

Koristi dizalica topline

Toplinske pumpe s izvorom zraka Ecodan jedan su od najnaprednijih sustava grijanja koji su dostupni vlasnicima kuća i tvrtkama. S A++ ErP oznakom energetske ocjene u cijelom rasponu, ovo je idealno čisto i zeleno inteligentno rješenje grijanja.

Energetski visoko učinkoviti sustav

Ecodan dizalice topline jedan su od najnaprednijih i najučinkovitijih sustava dostupnih na tržištu. Postiže najviše ocjene sezonske učinkovitosti prema strogim europskim propisima i EcoDesign direktivom sa ocjenom A++ i A+++ energetske učinkovitosti.

Niske razine buke

Ecodan nije samo vrlo učinkovit; ujedno je i jedna od najtiših jedinica koja je dostupna na tržištu. Ecodan obnovljivi sustav grijanja je diskretan i vrlo tih, nudeći fleksibilnost na mjestu gdje ga možete postaviti i čineći ga savršenim za gotovo sve lokacije.

Fleksibilnost i zamjena postojećih sustava

Ecodan obnovljivi sustavi grijanja su samostalni i svestrani, osiguravaju toplu vodu i grijanje radijatorima i/ili podnim grijanjem. Mogućnost hibridnog sustava također omogućuje rad u tandemu s vašim postojećim bojlerom.

Vrlo svestran i kompatibilan

Ecodan dizalice topline su samostalni i svestrani uređaji koji osiguravaju pripremu vode za grijanje i hlađenje, sanitarnu potrošnu toplu vodu te podno grijanje. Svestranost ovog fleksibilnog sustava omogućuje integraciju s Vašim postojećim bojlerom i integraciju sa solarnim kolektorima.

Je li Ecodan baš za vas?

Faktori kao što su razina izolacije, površina objekta, trenutačni sustav grijanja, način korištenja sustava utjecat će na izbor pravilne veličine dizalice topline.

Za detaljnu analizu preporučujemo da se obratite stručnjaku.

Sustav Ecodan može se lako montirati izvan kuće na pogodnom mjestu kao što su balkon ili vrt. Također je pogodan za sustave s podnim grijanjem koje je popularno u objektima novogradnje.

Napredna kontrola

Ecodan dizalicama topline je moguće upravljati preko Wi-Fi sučelja. Sve što je potrebno je MELCloud Wi-Fi modul i pametni telefon. Na pametni telefon preuzmete MELCloud aplikaciju i preuzmete potpunu kontrolu nad Ecodan dizalicom topline

Funkcije tople vode i grijanja
Zaštita od smrzavanja
 Blagdanski način
● Tjedni raspored
● Izvješća o načinu rada
● Izvješća o energetici / tekućim troškovima
● Vremenska prognoza uživo

Kako radi Ecodan?

“Namjestimo rad na 22 stupnja 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i uživamo. Potpuno smo sigurni da će nam biti toplo te da taj trošak nije velik, a artritis je manje bolan.” Matija Perković – vlasnik kuće

1. Vanjska jedinica

Vanjska jedinica zahtjeva jedino struju i vodu, a instalacija je jednostavna i može se smjestiti diskretno izvan vašeg doma ili u vašem vrtu. Ecodan iskorištava besplatno dostupnu toplinsku energiju iz zraka i prenosi je u vaš dom kako bi osigurao toplu vodu i grijanje radijatorima i/ili podnim grijanjem.

2. Spremnik tople vode

Ecodan pruža vašem domu kontinuiranu opskrbu toplom vodom putem namjenskog spremnika tople vode – baš kao i standardni bojler. Posebno su dizajnirane za integraciju s vanjskom jedinicom, no u nekim se slučajevima mogu koristiti i s vašim postojećim bojlerom za toplu vodu.

3. Učinkovita energetska kontrola

S Ecodanom imate mnoštvo mogućnosti uključujući napredni bežični kontroler – sobni kontroler sa značajkom za blagdanski način rada. Također možete preuzeti našu aplikaciju MELCloud na bilo koji pametni uređaj koji vam omogućuje daljinsko upravljanje sustavom i nadziranje njegovih performansi.

Tipovi Ecodana

Dizalice topline Ecodan koriste 1 kW električne energije i uzimaju 2,2 kW niskotemperaturne obnovljive toplinske energije iz zraka, stvarajući visoko učinkovita 3,2 kW toplinske energije. To zagrijava rashladno sredstvo u sustavu koje zauzvrat zagrijava vodu za kućnu toplu vodu i grijanje prostora.

PUHZ

Raspon kapaciteta Ecodan PUHZ uključuje 5,5; 8; 11,2; 16; 22 i 25 kW.

Najprikladnije su za:

  • Sve vrste kuće
  • Male poslovne zgrade
  • Ostale stambene prostore

QUHZ

Ecodan QUHZ je naš najnoviji sustav toplinske pumpe zrak / voda i idealan je za svojstva s malim grijanjem.

Najprikladnije su za:

  • Male kućice
  • Apartmane / stanove
  • Kuće s visokim potrebama vode u domaćinstvu

Hibridni sustavi

Hibridni Ecodan sustavi grijanja rade u tandemu s postojećim bojlerom.

Najprikladniji su za:

  • Sve vrste kuća
  • Male poslovne zgrade
  • Ostale stambene prostore

Pošaljite upit