„Sve u jednom“ hibridni sustavi manjeg kapaciteta 

Ne volite puno vanjskih jedinica klima uređaja na svojoj kući?

Htjeli biste da iste uopće nisu u blizini kuće?

Želite li kvalitetno hlađenje, pripremu sanitarne tople vode i podno grijanje osigurano iz obnovljivih izvora energije?

Rješenje za vas je Mitsubishi Electric hibridni sustav koji uz pomoć jedne vanjske jedinice može zadovoljiti potrebe cijele kuće u pogledu grijanja i hlađenja.

Hibridni sustavi kapaciteta do 18 kW, voda i freon – istovremeno korištenje najboljeg iz oba svijeta

Kako sustav radi?

Hibridni sustav je zapravo spoj dizalica topline zrak-zrak i zrak-voda. Vanjska jedinica potječe iz takozvane mini VRF serije koja je predviđena da dugotrajan i naporan rad u svim vremenskim uvjetima, bilo ljeto ili zima.

Vanjska jedinica je povezana s unutrašnjosti kuće, stana ili nečeg trećeg, samo s dvije freonske cijevi koje dolaze do razdjelnika koji se zove Branch Box. Na razdjelnik su spojeni hidrobox i sve potrebne freonske klima jedinice.

Hidrobox je u ovome slučaju uređaj pomoću kojega se zagrijava voda bilo za potrebe grijanja ili osobne potrošnje. Freonske klima jedinice mogu biti zidne, podne, kazetne ili kanalske izvedbe i pretežito su u funkciji hlađenja prostora, no po potrebi mogu poslužiti i u brzom zagrijavanju prostora.

Prednosti

  • Potpuna ugoda, a samo jedna vanjska jedinica
  • Ušteda električne energije pomoću obnovljivih izvora
  • Fleksibilnost sustava

Glavne značajke

Fleksibilnost pozicioniranja jedinca: ovakav sustav dopušta ukupnu duljinu razvoda freona do čak 150 metara, što je dovoljno za zadovoljiti gotovo sve zahtjeve interijera kako bi se klima jedinice uklopile u prostor.

Cjelogodišnje korištenje: raspon temperatura u kojima vanjska jedinica garantirano funkcionira seže od -20°C pa sve do +52°C, tako da će ovaj sustav zadovoljiti sve potrebe grijanja ili hlađenja neovisno o godišnjem dobu.

Ugodnost korištenja: cijeli sustav je prilagođen za upravljanje pomoću pametnog telefona tako da nije nužno biti u kući da bi se pokrenulo grijanje ili hlađenje iste. Uz sve zahtjevi za održavanjem su minimalni, odnosno potreban je rutinski pregled i čišćenje svega jednom godišnje.

Zatražite ponudu i savjetovanje