Predstavljamo vam integriranu dizalicu topline za pripremu potrošne tople vode (GRS-2.4/D270ANbA-K) koja je među novijim proizvodima u širokoj paleti svjetski renomiranog proizvođača klima uređaja, GREE.

Odlikuje se modernim dizajnom, malih dimenzija i tihim radom, zbog čega se savršeno uklapa u svaki prostor. Zahvaljujući integriranom dizajnu (gdje se spremnik potrošne vode, isparivač, kondenzator i kompresor nalaze u istom kućištu), potreba za vanjskom jedinicom je eliminirana. Integrirani kompresor je otporan na visoki tlak i visoke temperature što dodatno povećava njezinu efikasnost.

Kako bi zagrijala potrošnu toplu vodu, ova dizalica topline upotrebljava besplatnu toplinu unutarnjeg prostora (za razliku od klasične dizalice topline zrak- voda koja toplinu apsorbira iz vanjskog prirodnog okoliša). Zato je COP ove dizalice topline prilikom rada u nominalnim uvjetima i do tri puta viši nego kod tradicionalnih grijača vode.

Konstantnu opskrbu toplom vodom omogućava tijekom cijele godine neovisno o vremenskim uvjetima. Zahvaljujući elektro grijaču od 1500 W kojeg možete ili ne morate uključiti, moguće je još brže postizanje potrebnog volumena tople vode. Raspon temperature vode može se postaviti između 35°C i 70°C (zadana vrijednost je 55°C), ovisno o željama i potrebama korisnika.

ZNAČAJKE

UŠTEDA ENERGIJE

Dizalica topline za potrošnu toplu vodu za svoj rad koristi znatno manju količinu električne energije. Ako se usporedi sa ostalim načinima grijanja vode, prilikom zagrijavanje istog volumena vode na jednaku temperaturu, troškovi rada ove dizalice topline predstavljaju 1/4 troškova rada električnog bojlera, 1/3 troškova plinskog bojlera.

VISOKA KVALITETA

Visokoučinkoviti vanjski spiralni izmjenjivač topline sa mikrokanalima i tehnologija fleksibilnog pričvršćivanja.

Zajednički D-tip vanjskog spiralnog namotaja cijevi za grijanje (niska učinkovitost izmjene topline; ne može se lako deformirati)

Vanjski spiralni izmjenjivač topline sa mikrokanalima za grijanje (ne može se lako deformirati; s velikim područjem izmjene topline; visoka učinkovitost)

Usvojena je tehnologija “fleksibilnog fiksiranja” kako bi se eliminiralo naprezanje zbog pulsirajućeg pritiska  kako bi se povećala tlačna čvrstoća

BOLJA IZOLACIJA

Spremnik vode sadrži sloj visokoučinkovite toplinske izolacijske pjene. Debljina sloja pjene je do 50 mm, 20 mm viša nego kod klasičnog spreminka PTV; 360°.

UBRIZGAVANJE VODE RASPRŠIVANJEM

Spremnik vode sadrži cijev sa difuznim otvorima za ubrizgavanje hladne vode s donje strane kako bi se spriječilo kovitlanje tople vode u gornjem dijelu spremnika, time se radne performanse spremnika poboljšavaju.

FLEKSIBILNA KONTROLA

Samoprilagodivo podešavanje za automatsko podešavanje parametara regulatora prema temperaturi okoline i vode. Štoviše, najbolji status rada sustava može se osigurati kod različitih radnih uvjeta.

DVOSTRUKA KONTROLA TEMPERATURE

Jedinica je opremljena gornjim i donjim osjetnikom temperature kako bi kontrolirala paljenje/gašenje jedinice za podizanje temperature vode u spremniku. U tom slučaju, jedinica se može upaliti u pravo vrijeme kako bi se poboljšala učinkovitost pripreme tople vode unutar spremnika.

ZAKLJUČAK

GRS-2.4/D270ANbA-K dizalica topline ekološki je osvješteno i visokoefikasno rješenje za zamjenu postojećih, starih bojlera. Izrađena je od ekološki besprijekornih materijala, ima malu potrošnju energije i kvalitetnu izolaciju koja smanjunje toplinske gubitke te osigurava dugi vijek trajanja. Voda i električna struja su potpuno izolirane kako bi se izbjegao potencijalni rizik. 

U usporedbi sa klasičnim bojlerom, kod ove dizalice topline ostvaruje se ušteda i do 75%, u usporedbi sa plinskih bojlerom i do 67%, a u usporedbi sa solarima ostvarena ušteda može biti i do 30%. Stoga ova dizalica predstavlja energetski najefikasniji (razred energetske učinkovitosti A) i cjenovno najisplativiji način pripreme potrošne tople vode. 

Njena instalacija je brza i jednostavna, te za razliku od klasičnih dizalica topline zrak-voda, ne zahtijeva instalaciju kruga rashladnog medija (freonska instalacija). Cijela jedinica opremljena je sa brojnim zaštitama kako bi se produljio životni vijek sustava (prognozirani vijek trajanja je preko 15 godina). 

Ukoliko želite komfor koje će vam uštediti mnogo energije, isplati se uložiti u moderno i efikasno rješenje sa Gree GRS-2.4/D270ANbA-K. Postoji više modela različitih snaga, pa nas kontaktirajte za daljnje upute i savjetovanje za vašu optimalnu soluciju.